Příručka pro žadatele o finanční příspěvky na vybrané myslivecké činnosti

Od 1. 9. 2020 jsou poskytovány nové finanční příspěvky na vybrané myslivecké činnosti (příspěvek na využití dravců při ochraně rostlin a příspěvek na chladicí zařízení pro ulovenou zvěř), jsou upravena pravidla příspěvku na snižování početních stavů prasat divokých a formuláře žádostí o příspěvky na vybrané myslivecké činnosti jsou převedeny do elektronického prostředí tzv. modulu pro žadatele.

V příloze článku je žadatelům o příspěvky k dispozici především příručka pro žadatele, ve které je třeba věnovat pozornost právě pravidlům nově zaváděných příspěvků (zejm. v případě příspěvku na chladicí zařízení pro ulovenou zvěř). Dále jsou v příloze článku k nahlédnutí vzorové formuláře žádostí, přičemž ale platí, že žádosti musí být nově zpracovány v elektronickém prostředí modulu pro žadatele. Tam budou formuláře žádostí zpřístupněny během čtvrtého čtvrtletí 2020, poté budou na této adrese zveřejněny podrobnější informace k elektronickému způsobu sestavování žádostí.

Mimo elektronické prostředí modulu pro žadatele se vyplňuje příloha žádosti o příspěvek na snižování početních stavů kormorána velkého (potvrzení Státní veterinární správy o převzetí markantů k likvidaci) a příloha žádosti o příspěvek na chladicí zařízení pro ulovenou zvěř (prohlášení k podpoře v režimu de minimis).

Přílohy