COVID19: Sezónní pracovníci ze zemí mimo EU

Vážená paní, vážený pane,

vláda ČR včera svým usnesením č. 511 rozhodla o umožnění vstupu do ČR sezónním pracovníkům ze zemí mimo Evropskou unii, a to od 11. května t.r. Nyní MZe jedná s ostatními dotčenými resorty o tom, aby byl umožněn příjezd nejen držitelům sezónních víz, ale i držitelům krátkodobých 90-ti denních schengenských víz.

 Za tímto účelem si dovolím Vás požádat, abyste zaslali jmenný seznam držitelů platných krátkodobých schengenských víz a sezónních víz, se kterými jednotlivé firmy počítají na sezónní práce,na adresu  svazu

info@cmszp.cz v termínu do středy 6. května do 12.00.

nebo na adresu

Jiri.Sir@mze.cz a v kopii na Karolina.Bartosova@mze.cz , Jan.Srb@mze.cz a Jan-Petr.Roman@mze.cz 

v termínu do středy 6. května do 12.00. Vzorovou tabulku naleznete ZDE.

Podotýkám, že není nutné zasílat tabulky souhrnně za svaz. Plně postačí, když firmy seznamy zašlou přímo na MZe na uvedené adresy.

Předem děkuji za spolupráci.

Pro úplnost připomínám, že cizinci, kterým skončí platnost víza během trvání nouzového stavu, budou mít legalizován pobyt v ČR ještě 60 dnů po skončení nouzového stavu. Viz též https://www.mvcr.cz/clanek/zpravodajstvi-cizinci-kterym-v-dobe-nouzoveho-stavu-skoncila-platnost-pobytu-ziskaji-60-dni-hajeni.aspx .

S ohledem na časté dotazy ohledně budoucího termínu spuštění opětovného příjmu žádostí o víza na GK Lvov, resp. ZÚ Kyjev, Vás informuji, že MZe jedná s MZV o nejbližším možném termínu obnovení vízové agendy na Ukrajině, které je ale momentálně blokováno nouzovým stavem vyhlášeným tamní vládou. O dalším vývoji Vás budeme informovat

 Zdroj: Ing. Jiří Šír,  náměstek pro řízení sekce EU a zahraničních vztahů MZe a ČMSZP

Přílohy