Pozvánka na seminář „Možnosti zahraničních investic na Kubě“ (18. 9. 2019, 10:00, MZe)

Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu a za podpory Velvyslanectví Kubánské republiky v Praze pořádá ve středu 18. 9. 2019 od 10:00 seminář k prezentaci investičních příležitostí v Kubánské republice. Kuba je perspektivním teritoriem pro vývoz z České republiky, ale výhledově i zemí nabízející možnosti pro investice českých firem do řady oborů.

Mezi nejdůležitější investiční oblasti na Kubě patří infrastruktura pro cestovní ruch, vyhledávání surovin, těžba niklu a ropy, stavebnictví, doprava a spoje. V souvislosti s potřebou zásobování turistických destinací i domácího trhu, nutností nahradit dovozy a zvýšit efektivitu a kvalitu produkce roste rovněž potřeba investic do zemědělské výroby a potravinářského průmyslu.

Přehled investičních příležitostí je každoročně prezentován v souhrnné publikaci Ministerstva zahraničního obchodu a zahraničních investic na stránkách Kubánské obchodní komory u příležitosti všeobecného veletrhu FIHAV. Odkaz na tuto publikaci a další podrobnosti k investičním příležitostem naleznete v příloze.

Na semináři vystoupí pozvaní kubánští experti z oblasti podpory a realizace investic a odborníci z Ministerstva potravinářství Kuby. Účastníci tak budou mít možnost prodiskutovat podmínky pro investování na Kubě a vznést dotazy ke konkrétním nabídkám a projektům.

Účast na semináři a občerstvení jsou zdarma. Z kapacitních důvodů je nutná předchozí registrace (nejpozději do 10. 9. 2019) na e-mailu: Michal.Kulik@mze.cz.