Ukončení platnosti povolení některých glyfosátů

ÚKZÚZ informuje, že na základě aktuálně platného nařízení EK došlo k ukončení platnosti povolení herbicidních přípravků na ochranu rostlin obsahujících účinnou látku glyfosát a formulační přísadu ethoxylovaný amin loje (č. CAS 61791-26-2). Lhůty pro uvádění na trh a spotřebování nakoupených zásob těchto přípravků jsou uvedeny v on-line Registru přípravků na ochranu rostlin.

Dne 21. srpna 2016 vstoupilo v platnost prováděcí nařízení Komise (EU) č. 2016/1313 ze dne 1. srpna 2016, kterým se mění prováděcí nařízení (EU) č. 540/2011, pokud jde o podmínky schválení účinné látky glyfosátu (dále jen „prováděcí nařízení EU“) v případě přípravků obsahujících ve formulaci ethoxylovaný amin loje. následujícím způsobem: V čl. 1 prováděcího nařízení EU se uvádí, že členské státy zajistí, aby přípravky na ochranu rostlin obsahující glyfosát neobsahovaly formulační přísadu ethoxylovaný amin loje (č. CAS 61791-26-2).

Na základě tohoto požadavku musela být zrušena povolení pro přípravky na ochranu rostlin obsahující účinnou látku glyfosát a ethoxylovaný amin loje. Lhůty pro uvádění na trh a spotřebování nakoupených zásob těchto přípravků jsou uvedeny v on-line Registru přípravku na ochranu rostlin – Ukončení uvádění na trh

Napsat komentářPřihlásit se

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..