Agentura EU-OSHA je zosobněním úspěchu, říká komisař EU pro zaměstnanost a sociální práva.

Neustále se měnící svět práce přináší nová rizika pro bezpečnost a ochranu zdraví pracovníků a my musíme komunikovat se společnostmi a členskými státy a sdílet s nimi osvědčené postupy a oslovit tak podniky, průmyslová centra i místní továrny. Ve video vzkazu pro agenturu EU-OSHA evropský komisař pro pracovní místa a sociální práva Nicolas Schmit  uznává přispění agentury v rámci posílení společností prostřednictvím on-line nástrojů pro hodnocení rizik a pomoci Evropské komisi s předvídáním nových a vznikajících rizik. Zdůrazňuje také efektivitu naší sítě kontaktních míst při šíření znalostí a propagaci bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na úrovni jednotlivých států.

Agentura musí stát v čele úsilí o zvyšování povědomí o výzvách, jimž budou evropská pracoviště čelit v blízké budoucnosti, jako jsou dopady digitalizace, stárnoucí pracovníci a nové formy práce, uzavírá komisař Schmit.

Agentura EU-OSHA vítá pana Schmita, který se ujímá svého nového mandátu evropského vlajkonoše BOZP, a velmi si cení jeho milého uznání naší práce za uplynulých 25 let.

Podívejte se na video vzkaz evropského komisaře pro pracovní místa a sociální práva Nicolase Schmita agentuře EU-OSHA 

Zdroj: https://osha.europa.eu/cs/highlights/eu-osha-success-story-says-eu-commissioner-jobs-and-social-rights