Druhé zpřesnění Pravidel pro žadatele v operaci 4.1.1 pro 1. kolo příjmu žádostí

Dne 1. 10. 2015 schválil ministr zemědělství Ing. Marian Jurečka zpřesnění Pravidel, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 – 2020 pro 1. kolo příjmu žádostí. Zpřesnění se týká obecných podmínek Pravidel a specifických podmínek Pravidel pro operaci 4.1.1 Investice do zemědělských podniků a 4.2.1 Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů. Konkrétně byly upraveny následující podmínky Pravidel.

1. Obecné podmínky Pravidel

Kapitola 5.7 Doložení příloh po kontrole Žádosti o dotaci, kontrole přijatelnosti a hodnocení projektů
Byla prodloužena lhůta pro předložení kompletní dokumentace k zrealizovanému výběrovému/zadávacímu řízení z původních 16 – 19 týdnů od ukončení příjmu Žádostí na lhůtu 31 – 32 týdnů od ukončení příjmu žádostí. V návaznosti na tuto změnu byla přepracována kapitola 5 Žádost o dotaci.

Kapitola 8.1 Provádění změn – obecné informace
V souladu s kapitolou 5 byla opravena lhůta pro povinnost oznamovat změny prostřednictvím formuláře Hlášení o změnách. Tato povinnost vzniká příjemci dotace až po podpisu Dohody o poskytnutí dotace. Do té doby provádí změny přímo do formuláře Žádosti o dotaci na základě výzvy SZIF k odstranění nedostatků.

2. Specifické podmínky Pravidel pro operaci 4.1.1 Investice do zemědělských podniků

V příloze č. 5 kódu 028 Nákup speciálních zemědělských strojů pro rostlinnou výrobu byla upravena definice způsobilého výdaje na „Návěs pro vývoz cukrovky z pole“. Pro tento typ výdaje tak již nebude existovat omezení z pohledu velikosti objemu nákladu.

3. Specifické podmínky Pravidel pro operaci 4.1.1 Investice do zemědělských podniků a 4.2.1 Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů

Příloha „Souhlasné stanovisko příslušného úřadu k posouzení vlivu záměru na životní prostředí (EIA) dle přílohy č. 1 zákona 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů u projektů, u kterých je vyžadováno“ nebude vyžadována ihned po zaregistrování Žádosti o dotaci, ale až v rámci příloh předkládaných po kontrole Žádosti o dotaci, kontrole přijatelnosti a hodnocení projektů.

Aktuální znění Pravidel, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova pro období 2014 – 2020 pro 1. kolo příjmu, je k dispozici v elektronické podobě na internetové adrese Ministerstva zemědělství www.eagri.cz/prv a v příloze níže.

Obecné podmínky pro poskytnutí dotace (včetně 2. zpřesnění 1.10.2015) na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014-2020 v REVIZÍCH

Zdroj: MZe